AMADEO spletni portali

TENERIFE, CHECKIN BUNGALOWS ATLANTIDA 3*

OLA TENERIFE!
ne zamudite priložnosti…

- odhod iz Ljubljane v soboto 20.marca in v ponedeljek 26.aprila, z direktnim poletom
- širok nabor odličnih in preverjenih hotelov ter apartmajev
- sonce, morje in prijetne "pomladne" temperature
- poskrbimo za Covid garancijo
- možnost ugodnejšega parkiranja na letališču JP – zunanje parkirišče P1/P2

Povprečne temperature zraka in morja na otoku Tenerife:
http://www.holiday-weather.com/tenerife/averages/

  

Checkin Bungalows Atlantida 3*
Los Cristianos
Naši namigi:
- ogrevana zunanja bazena
- prostorni apartmaji
- dobro razmerje med kvaliteto in ceno
Povprečna ocena: 7.5/10
Spletna stran hotela: www.checkinatlantida.com/en/

Lega: približno 500 m od peščene, delno kamnite plaže, 600 m od centra kraja Los Christianos, 15 km od letališča Jug, 79 km od letališča Sever, 700 m od avtobusne postaje. V bližini trgovinic, restavracij in barov.

Hotelska ponudba: razgibano počitniško naselje, prenovljeno 2018, skupno 192 enot (tudi dvosobni, superior apartmaji); restavracija, okrepčevalnica, bar; trije bazeni (dva pozimi ogrevana), tv kotiček, brezžični internet.
Ležalniki in senčniki ob bazenu brezplačno, na plaži za plačilo. Lastna kopalna brisača.
Standardni apartma: klimatska naprava (plačilo), kopalnica z wc-jem, sušilnik za lase (izposoja z varščino), ločena spalnica od dnevnega prostora, sat-tv, telefon, brezžični internet, grelnik vode za kavo ali čaj, kuhinjska niša z mini hladilnikom, sef (plačilo 3 €/dan), balkon. Možno dodatno ležišče.

Otroci: igrišče, mini klub.
Šport: fitnes, tenis, mini golf, košarka, biljard, aerobika, telovadba, na plaži možnost vodnih športov, golf Las Americas (igrišče 1.6 km).
Zabava: animacija.

Storitev najem.
Vse vključeno (doplačilo):
- pijača in/ali hrana je na voljo ob določenih urah v določenih barih/restavracijah 11.00 -23.00. Program je informativni, natančnega prejmete v hotelu.
- samopostrežni zajtrk kosilo in večerja v glavni restavraciji, prigrizki, sladoled, urica za čajanko;
- določene standardne  lokalne točene alkoholne in brezalkoholne pijače ; naenkrat lahko vzamete en kozarec pijače na osebo;
- fitnes, mini golf, mini košarka, namitni tenis;
- animacija, mini klub Daisy (4-12 let);
- kopalne brisače, ležalniki in senčniki ob bazenih, brezžični internet.
Opomba: za določene športne rekvizite se lahko zahteva plačilo.
Za plačilo: določene uvožene in lokalne ter vse ustekleničene pijače, naravni sokovi, vse v pivnici ter vse, kar ni navedeno pod storitev »vse vključeno«.

POGOJI ZA VSTOP NA TENERIFO:
Slovenski potniki morajo ob prihodu na Tenerife obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Tenerifi (otroci do 6. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).
Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v španskem, angleškem, nemškem ali francoskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, številko osebnega dokumenta (ki mora biti enak dokumentu s katerim potujete), datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.
Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah - potrjen negativni test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališči na Tenerifi.
Dodatno potrebuje VSAK POTNIK (tudi za otroke do 6. leta) pred odhodom izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://www.spth.gob.es/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga lahko izpolni ena odrasla oseba na prijavi/skupni rezervaciji (na posamezen obrazec dodate osebe, ki potujejo skupaj z vami in imajo bivališče na istem naslovu (odrasle in mladoletne osebe – v vsakem primeru pa mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami oz. osebe do 18. leta. V primeru, da potniki na posamezni prijavi nimajo istega bivališča morajo izpolniti ločeno prijavo – za vsakega potnika posebej). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Tenerifi (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop v Španijo je zavezujoča za vse potnike
Ob vstopu na Tenerife je potrebno na telefon naložiti aplikacijo RadarCOVID: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/.
COVID-19 GARANCIJA ZA VARNO PRIJAVO: v primeru pozitivnega rezultata PCR testa manj kot 72 ur pred pristankom letala na Tenerifi, vam omogočamo BREZPLAČNO odpoved aranžmaja. V primeru pozitivnega testa in ob ustreznem posredovanju pisnega dokazila je odpoved BREZPLAČNA.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO:
Potnike, ki prihajajo iz države na rdečem seznamu (med te države spada Španija), se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.
Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom oz. antigenski test opravljen 24 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo) ne bodo napoteni v karanteno.
V primeru povratka na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (30,00€ za antigentski test – plačilo izključno s plačilno kartico). Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 13. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021). Test za COVID-19 lahko opravite tudi na Tenerifi (samoplačniško). Republika Slovenija priznava rezultate testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki so bila opravljena v laboratorijih držav članic EU ali schengenskega območja in opravljajo testiranje po PCR metodi ali po HAG metodi, ob tem pa izvid ne sme biti starejši od 48 ur (PCR test) oz. 24 ur (antigenski test) od odvzema brisa. Upoštevajo se potrdila o testiranju oziroma cepljenju ter potrdila zdravnika, izdana v državah članicah EU oziroma schengenskega območja.
Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:
osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem HAGT ali PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;
osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni.
 
DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE ŠPANSKE VLADE:
V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5m.
Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 6 oseb
Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure od 23.00 – 06.00
Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
Ukrepi v primeru okužbe z Covid - 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Španska vlada stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. 

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Tenerife in povratka v Slovenijo.

 
Priporoči

Cena vključuje:

povraten let v izbran kraj, letališke in varnostne pristojbine,
1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 5 kg,
avtobusni prevoz do/iz izbranega objekta, razen kjer ni drugače navedeno,
6 nočitev in storitev glede na izbrani objekt v standardnih dvoposteljnih sobah - glede na razporeditev hotelirja,
osnovno nezgodno zavarovanje, za primer nezgodnega dogodka nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec,
predstavnika agencije v informacijski poslovalnici na letališču
storitve predstavnika v izbranem kraju vašega letovanja.