AMADEO spletni portali

MADEIRA, DORISOL ESTRELICIA 3*

Madeira - otok večne pomladi
Madeira, portugalski otok, ki ga radi poimenujemo otok večne pomladi, saj zaradi svoje ugodne in mile klime vabi na obisk skozi celo leto. Cvetoča in šarmantna Madeira leži 1000 kilometrov stran od Lizbone, sredi oceana in s svojo lepoto očara vsakogar. Sproščene ali aktivne počitnice na Madeiri so primerne za vsakega obiskovalca, še posebej pa za ljubitelje neokrnjene narave, pohodništva, botaničnih vrtov, cvetočega rastlinja in ljubitelje dobre hrane. Glavno mesto Funchal, je slikovito in veselo mesto ter srce Madeire.
- uživanje v neokrnjeni naravi
- sprehod ali pohod ob eni od prepredenih poti ob vodnem kanalu – Levadi
- glasno navduševanje nad številnimi razgledi – tudi z najvišjega evropskega rt-a Cabo Girao (580 m)
- okušanje eksotičnega sadja na vsakem koraku (mmmm banane, sočne papaje, pasjonke in anone, avokado…)
- razvajanje borbončic v okusni hrani – espada ali espetada, oboje z veliko domače otoške zelenjave
- nazdravljanje ob vrhunski vinski kapljici, saj so vina z Madeire poznana po celem svetu
- obisk lokalne tržnice, kjer boste našli vse kar Madeira ponuja
- izgubite se v enem od botaničnih vrtov
- spust s tradicionalnimi sanmi v dolino z Monta
- občudovanje tradicionalnih raznobarvnih s slamo kritih hišic v Santani, ki jih vidimo na vsaki razglednici
- kopanje v lavinih bazenih v Porto Monizu
- hiter skok s trajektom na sosednji otok Porto Santo, ki je pravi kontrast v primerjavi z Madeiro in slovi po čudovitih peščenih plažah ter simpatičnih ribiških vasicah.

Dorisol Estrelicia 3*
Funchal
Naši namigi: panoramski razgled na zaliv, hotel obdan z zelenjem, odlična lokacija. dobro razmerje med kvaliteto in ceno
Povprečna ocena: 7.9/10
Spletna stran hotela: https://www.dorisol.com/dorisol-estrelicia/

Lega: približno 500 m od promenade ob morju, v popularnem turističnem predelu Lido, 2 km od centra mesta Funchal, 13 km od letališča, 150 m od avtobusne postaje. V bližini številnih lokalov, restavracij, trgovinic in nakupovalnega centra.

Hotelska ponudba: sodoben hotel s panoramskim razgledom na zaliv; restavracija, bar; zunanji bazen, otroški bazen, notranji bazen; dvigalo, brezžični internet.
Kopalne brisače, ležalniki in senčniki ob bazenu brezplačno.

Standardne sobe: kopalnica z wc-jem, sušilec za lase, telefon, sat-tv, brezžični internet, sef, nekatere z balkonom. 

Otroci: bazen, igrišče.
Šport: fitnes, tenis, biljard, namizni tenis.
Wellness: savna, jacuzzi, masaže.
Nočitev z zajtrkom: samopostrežni zajtrk.
Polpenzion (doplačilo): samopostrežna zajtrk in večerja.
Polni penzion (doplačilo): samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja.

Cena vključuje:
povraten let v izbran kraj, letališke in varnostne pristojbine,
1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 5 kg,
avtobusni prevoz do/iz izbranega objekta, razen kjer ni drugače navedeno,
5 nočitev in storitev glede na izbrani objekt v standardnih dvoposteljnih sobah - glede na razporeditev hotelirja,
osnovno nezgodno zavarovanje, za primer nezgodnega dogodka nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec,
predstavnika agencije v informacijski poslovalnici na letališču
storitve predstavnika v izbranem kraju vašega letovanja.

COVID garancija vam zagotavlja, da v kolikor na kateri od destinacij pride do takšnega poslabšanja situacije, da potovanje zaradi tega ne bo izvedeno /prehod na rdeči seznam/ denar za vplačan aranžma povrnemo. 

POGOJI ZA VSTOP NA MADEIRO:
Za vse slovenske potnike je ob prihodu na Madeiro obvezen brezplačni PCR test in meritev temperature. Pozitivni izid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno številko v roku 12 ur. V času čakanja na izvid je za potnike obvezna samoizolacija v hotelskih sobah.
Izjema so potniki, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Madeiri ali, potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 90 dni ali predložili potrdilo o cepljenju zoper COVID-19.
Dodatno potrebuje VSAK POTNIK do najkasneje 24 ur pred odhodom izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://madeirasafetodiscover.com/. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej (mladoletne osebe – v vsakem primeru mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami do 12. leta). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Madeiro (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.
 
POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO:
Potnike, ki prihajajo iz države na rdečem seznamu (med te države spada Portugalska), se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.
Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom oz. antigenski test opravljen 24 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo) ne bodo napoteni v karanteno.
V primeru povratka na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (30,00€ za antigentski test – plačilo izključno s plačilno kartico). Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 13. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021). Test za COVID-19 lahko opravite tudi na Madeiri (samoplačniško). Republika Slovenija priznava rezultate testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki so bila opravljena v laboratorijih držav članic EU ali schengenskega območja in opravljajo testiranje po PCR metodi ali po HAG metodi, ob tem pa izvid ne sme biti starejši od 48 ur (PCR test) oz. 24 ur (antigenski test) od odvzema brisa. Upoštevajo se potrdila o testiranju oziroma cepljenju ter potrdila zdravnika, izdana v državah članicah EU oziroma schengenskega območja.
Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:
- osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem HAGT ali PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;
- osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE PORTUGALSKE VLADE:
V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2m.
Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 5 oseb
Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure med tednom od 19.00 – 05.00 ter med vikendi in prazniki od 18.00 – 05.00.
Restavracije in bari obratujejo v skladu z policijsko uro.
Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
Ukrepi v primeru okužbe z Covid - 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Portugalska vlada potnikom stroške bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19  krije, medtem, ko stroška letalskega prevoza za vrnitev ne.  Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Madeiro in povratka v Slovenijo.

 
Priporoči

Cena vključuje:

povraten let v izbran kraj, letališke in varnostne pristojbine,
1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 5 kg,
avtobusni prevoz do/iz izbranega objekta, razen kjer ni drugače navedeno,
5 nočitev in storitev glede na izbrani objekt v standardnih dvoposteljnih sobah - glede na razporeditev hotelirja,
osnovno nezgodno zavarovanje, za primer nezgodnega dogodka nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec,
predstavnika agencije v informacijski poslovalnici na letališču
storitve predstavnika v izbranem kraju vašega letovanja.