AMADEO spletni portali

TENERIFE, APARTHOTEL TROPICAL PARK 2*+

Tenerife
Lenarite ob luksuznih hotelskih kompleksih in se zleknite v udoben ležalnik na južni obali otoka, ki so jo v 60. letih prejšnjega stoletja začeli prekrivati s saharskim peskom, da bi črno vulkansko zemljo preobrazili v počitniški raj. Raziskujte bogato notranjost otoka, občudujte nasade bananovcev in evkaliptusovih gozdičkov, kar dve tretjini otoka so naravni parki z bujno vegetacijo. Povzpnite se na spektakularni vulkan Teide, ki ga domačini tako častijo. Pustite vetru v lase na 600 metrskih klifih Acantilados de los Gigantes, pod katerimi Atlantik razkriva svojo divjo plat. Izgubite se med belimi hišicami v zaselku Masca, skritem med najbolj osupljivimi in težko dostopnimi soteskami, ki so vasi v notranjosti obvarovale pred napredkom in novostmi. Namočite se v naravnem »jacuzziju« nekdaj najpomembnejšega pristanišča za izvoz lokalne malvazije Garachico, ki ga je leta 1706 izbrisala lava in ga spremenila v naravne bazene nad morjem. V ozkih mestnih ulicah, kjer odmeva mehka karibska španščina, si privoščite »cortado« (kratko kavo z mlekom) in svež sir »fresco«. Življenje se tu zajema z veliko žlico, brez fieste domačini ne morejo živeti. Najbolj intenzivno se živi v Medanu, svetovno razvpiti prestolnici surfanja in kajtanja. Čez dan se razgreta telesa igrajo z valovi, čez noč pa z glasbo …

Povprečne temperature zraka in morja na otoku Tenerife:
http://www.holiday-weather.com/tenerife/averages/

 

Tenerife, aparthotel Tropical Park 2*+

http://www.tropicalpark.com/en/

Apartmaji Tropical Park ponujajo apartmaje z balkonom, ki so razporejeni okoli zunanjega bazena z brezplačnimi ležalniki. Nahajajo se le 150 m od plaže Callao Salvaje, na voljo pa sta tudi samopostrežna restavracija in telovadnica.

Vsi apartmaji vključujejo tradicionalno opremo, keramična tla, ventilator, predel s sedežno garnituro in s satelitsko TV ter manjšo kuhinjo z mikrovalovno pečico, s hladilnikom in z grelnikom za vodo.

V restavraciji Tropical Grill lahko uživate v španski kulinariki ali se sprostite v baru z diskoteko.

Polpenzion v hotelu za doplačilo.

V sklopu apartmajev se nahaja tudi supermarket, do številnih manjših trgovin pa je le 5 min hoje. Sosednji letovišči Playa Paraiso in Llano del Camello sta oddaljeni manj kot 1 km.

Do živahnega mesta Playa de Las Americas je le 10 min vožnje od apartmajev, letališče Tenerife Sur pa je 15 km stran.

 
Priporoči

Cena vključuje:

povraten let v izbran kraj, letališke in varnostne pristojbine,
1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 5 kg,
avtobusni prevoz do/iz izbranega objekta, razen kjer ni drugače navedeno,
6 nočitev in storitev glede na izbrani objekt v standardnih dvoposteljnih sobah - glede na razporeditev hotelirja,
osnovno nezgodno zavarovanje, za primer nezgodnega dogodka nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec,
predstavnika agencije v informacijski poslovalnici na letališču
storitve predstavnika v izbranem kraju vašega letovanja.