email:amadeo@siol.net

Iskanje

Destinacija
Termin
Cenovni razpon(od - do)

Prijava na mailing

Želite biti obveščeni o novostih in ugodnostih?

Prijavite se.

POČITNICE V HURGADI IN KRIŽARJENJE PO NILU - 8 DNI

Počitnice v Hurgadi in križarjenje po Nilu

1. dan: LJUBLJANA - HURGADA
Zbor na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela izbrane kategorije.

2. dan: HURGADA - ASSUAN
Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, množici jader tradicionalnih plovil feluk in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero.

3. dan: ASSUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodatnega izleta do svetišča Abu Simbel (doplačilo), kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzes II., ljubljenec boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. stoletja so sprožili iniciativo za ohranjanje teh nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico (doplačilo), kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. dan: EDFU - ESNA - LUXOR
V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu – Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig. Zvečer prispemo v Luxor.

5. dan: LUXOR
Dopoldne začnemo spoznavati Luxor oz. nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Stari Egipčani so mu rekli Ipet-isut ali izbranec med kraji. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. dan: LUXOR - HURGADA,
Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolini kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Popoldan vožnja čez puščavo v Hurgado, kamor prispemo v večernih urah.

7. dan: HURGADA
Dan za užitke in sprostitev ob Rdečem morju, ki ima celo leto kopalno temperaturo. Iz nekoč majhne ribiške vasice je zraslo živahno letovišče s številnimi hoteli, bogato ponudbo, wellness in športnimi centri. Za ljubitelje morja priporočamo izlet z ladjo na koralni greben, kjer občudujete živo pisani podvodni svet in sanjske plaže na otoku Giftun. Morda vas zamika pustolovščina z jeepi med puščavskimi sipinami, ki skrivajo gostoljubne beduinske tabore.

8. dan: HURGADA - LJUBLJANA
Prosto do prevoza na letališče in vrnitev v Slovenijo.

OPOMBA: V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
med 6 in 9 potnikov 50 €
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €,
hotel 5* v Hurgadi 30 - 50 € (odvisno od termina),
enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) 199 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
Abu Simbel 125 €,
Nubijska vasica 38 €,
koralni greben Giftun 35 €.
DOPLAČILA na poti:
osnovne napitnine (tudi otroci) 40 €.
POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:
letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine,
križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion),
hotelsko gostinske storitve po programu
potovanja (hotel 4* na osnovi vse vključeno v Hurgadi – hotel 5* za doplačilo), vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami,
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
organizacijo potovanja.
 
Priporoči

Popusti

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine,
križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion),
hotelsko gostinske storitve po programu
potovanja (hotel 4* na osnovi vse vključeno v Hurgadi – hotel 5* za doplačilo), vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami,
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
organizacijo potovanja.